LLL_logo_fc

PROJECT RAAMWERK

“Gekken en dwazen schrijven hun namen op deuren en glazen” zegt het spreekwoord. In Leiden zijn het vooral kunstenaars en dichters die hun ideeën en hun namen op etalages en huiskamerramen tekenen.

In september 2015 is het nieuw project Raamwerk van het LLL van start gegaan. ‘Raamwerk’ is een vervolg op een project dat Marlies van Boekel en Pink Meltzer vorig jaar zijn begonnen en het behelst de samenwerking tussen Leidse kunstenaars en Leidse dichters. De kunstenaar maakt met krijtstift een tekening op een raam en de dichter schrijft daarbij –ook met krijtstift- een gedicht. Het leuke van krijtstift is dat het voor de makers makkelijk is om mee te werken, het zelfs met regen goed op het raam blijft zitten, maar ook eenvoudig met een spons te verwijderen is als de eigenaar van het raam het weer kwijt wil.

De kunstwerken en gedichten vindt u terug op verschillende plekken in de stad, o.a. bij Babooka (Gangetje), Terpen Tijn (Nieuwe Rijn), Vooraf en Toe (Botermarkt), Van Stockum (Breestraat), Rapenburg 29 en Fitterstraat. En er volgen er nog meer.

Wilt u ook graag een kunstwerk met gedicht op uw raam of etalage? Stuur ons een bericht, mail naar info@leidsliterairlandschap.nl en wij nemen contact met u op.

In het project dat liep in 2014 en 2015 aren de volgende kunstenaars en dichters actief:

Kunstenaars:
Barthel Brussee
Marlies van Boekel
Arjanne Fakkel
Franceline Pompe
Barbara van Druten
Christiaan van Tol
Marijk Gerritsma
Marijke Verhoef

Dichters:
Gideon Roggeveen
Jaap Montagne
Jos de Jong
Martin Aart de Jong
Pink Meltzer
Han Ruijgrok
Frans Terken
Rick van Boekel

Marlies van Boeckel in 2014 aan het werk bij de Apothekersdijks 29.

22092105-Marlies van Boekel aan het werk

20150911_120157a